Hieronnat Katin Kauneuskulmassa

SPA-hieronnat

Ajanvaraukset

Ayurvedahieronnat

Ajanvaraukset

Syväaaltohoito

Ajanvaraukset

 

Miksi tarvitsemme hierontaa?

Nykyaikana ihmisen luonnollinen liikkuminen on häiriintynyt. Moni joutuu työskentelemään pitkiä päiviä huonoissa työasennoissa ja tekemään yksitoikkoisia liikkeitä (esimerkiksi päätetyöntekijät).

Lihakset ja nivelet eivät saa tarvitsemaansa rasitusta ja liikettä. Kun lihaksella ei ole mahdollisuutta suorittaa omaa tehtäväänsä kunnolla, kompensoi ihminen sen jollain toisella liikkeellä, ja pikku hiljaa ihmisen koko liikemalli muuttuu.

Käyttämättömät lihakset lyhentyvät ja niiden elastisuus vähenee. Vaarana on pienten revähtymien syntyminen lihaksessa. Virheellinen lihaskuormitus aikaansaa kuormitusta vain osalle nivelten pintoja, jolloin riskinä on myös kulumien syntyminen.

Yleensä osa lihaksista on liian kireinä ja osa löystynyt liikaa. Kireät lihakset tarvitsevat venytystä ja elastisuuden lisäämistä ja liian heikot lihakset vahvistusta. Tavoitteena on saada lihastasapaino rangan molemmille puolille.

Hierontaa voidaan käyttää mm. rentouttavana, tai aktivoivana ja elvyttävänä hoitona. Hieronnalla vaikutetaan lihaksiin. Tavoitteena on lisätä kudosten elastisuutta ja hoitaa sekä ennaltaehkäistä kiinnikkeiden syntymistä.

Hieronta lisää verenkiertoa. Kudosten ravinnonsaanti paranee ja kuona-aineiden poisto tehostuu. Hieronnalla voidaan aktivoida lymfanestekiertoa.

Kun lihas joutuu olemaan pitkään supistuneessa tilassa, happamuus sen alueella lisääntyy. Liikahappoisuuden vaikutuksesta hermokipupäätteet ärtyvät ja aiheuttavat kivun tunteen. Lisääntyneen happamuuden vuoksi alueelle kerääntyy nestettä ja ympärillä olevat kudokset joutuvat ahtaalle, mikä myös osaltaan aiheuttaa kipua.

Hieronnalla saadaan nesteturvotusta vähenemään ja happamuus poistuu. Kipuhermopäätteiden ärsyyntyneisyys lievenee ja kipu vähenee. Lihas pääsee rentoutumaan lepoasentoonsa.

Milloin hierontaa ei anneta

Akuutit traumat (murtumat, revähdykset jne.) ovat hieronnan vasta-aiheita. Myöskään tulehduksen aikana ei hierontaa anneta. Hieronta voi aiheuttaa tulehduksen leviämisen. Syöpäkasvaimet ovat hieronnan vasta-aihe. Hieronta voi edistää etäpesäkkeiden syntyä. Jos asiakkaan imurauhaset ovat suurentuneet, olisi hänen hyvä käydä ensin tutkituttamassa itsensä lääkärissä. Laskimotukokset ja suuret suonikohjualueet ovat hieronnan vasta-aiheita.

Hoitojen kuvaukset

SPAhieronnat

SPAhieronta

Katin Kauneuskulman SPAhieronta on kokonaisvaltainen hierontaelämys. Hieronta suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Hierontaan sisältyy myös pään ja kasvojen käsittely. Hoidossa käytetään kylmäpuristettuja luonnonöljyjä ja aromaattisia öljyjä. Hoidossa käytetään tarvittaessa tukena laseria akuuttien ja kroonistuneiden ongelmien hoitoon. Laser nopeuttaa paranemista ja helpottaa kipua. Hoidossa tehostuksena bemer-käsittely.

Hinnat: 70€/50min 100€/80min

SPAhieronta yhdistäen kuumia kiviä

Kivihieronnassa yhdistyy tehokas hieronta ja lämpimien kivien rentouttava vaikutus. Kivistä siirtyvä lämpö tehoaa hyvin lihasjännityksiin ja kovettumiin. Lämmön ja hieronnan yhteisvaikutuksena veri- ja imunestekierto lisääntyvät, kuona-aineiden siirtyminen soluista verenkiertoon tehostuu ja hermosto rauhoittuu. Ihanteellinen hoitomuoto syvärentoutusta hakevalle asiakkaalle. Hoidossa tehostuksena bemer-käsittely.

Hinta: 100€/70min

SPAvyöhykehieronta

Vyöhykehieronnassa yhdistyy klassinen hieronta ja kehon vyöhykepisteiden käsittely. Hoidon avulla voidaan muun muassa vilkastuttaa aineenvaihduntaa, rentouttaa lihasjännityksiä sekä parantaa immuunipuolustusta. Vyöhykepisteiden käisttelyllä on hoidettu hyvin tuloksin esimerkiksi unettomuutta, migreeniä, stressiä, koliikkia, kuukautis- ja vaihdevuosiongelmia sekä tuki- ja liikuntaelinongelmia. Hoidossa tehostuksena bemer-käsittely.

Hinnat: 70€/50min 100€/80min

SPApäähieronta

Hoitopedillä tehtävä kokonaisvaltainen hoitokokemus, joka käsittää selän, niska- hartiaseudun, käsivarsien, pään ja kasvojen alueen tehokkaan ja rentouttavan hieronnan. Hoidossa käytetään lämmintä Shirodaraöljyä. Hoito voidaan kuitenkin asiakkaan halutessa tehdä ilman öljyä.

Hinnat: 80€/45min

Energiahieronta

Terveessä kehossa energia virtaa vapaasti ja vahvasti. Kuitenkin elämän varrella kehoomme ja mieleemme kasaantuu jännityksiä ja tukoksia, jotka voivat aiheuttaa erilaisia oireita ja pidemmällä aikavälillä sairauksia.

Energiahieronnassa keskitytään hengitykseen ja avaamaan energiatukoksia hyödyntäen erilaisia kehoterapiamenetelmiä, kuten energiarefleksologiaa, nivelten liikuttelua ja pehmeää kudosten käsittelyä. Hoito on purkavaa ja samalla hermostoa tasapainoittavaa ja stressiä vapauttavaa.

Hinta: 90€/60min

Ayurvedahieronnat

Ku Nye -hieronta

Ku Nye on tehokas perinteinen tiibetiläinen kokovartalohieronta. Se rentouttaa lihaksia ja edistää nivelten liikkuvuutta, purkaa kehon ja mielen jännityksiä ja elvyttää aineenvaihduntaa. Hoidossa käytetään lämmintä öljyä.

Hinta 125€/80min

Intialainen koko kehon perinnehieronta

Perinteinen intialainen koko kehon öljyhieronta rentouttaa ja uudistaa kehoa ja mieltä. Hieronnan liikkeet parantavat verenkiertoa ja venyttävät lihaksia ja niveliä. Hoito poistaa kehosta kuona-aineita ja vaikuttaa lymfakiertoon, hengitykseen ja hermostoon. Se lisää henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Hieronnalla vaikutetaan energiaratoihin, nadeihin. Ayurvedan mukaan sairaus on tukos energiaradassa. Hoidon avulla saadaan elämän energia Prana virtaamaan vapaasti. Prana liikkuu nadien kautta.

Hieronnassa käytetään lämmitettyjä Frantsilan ayurvedisia kylmäpuristettuja luomuyrttiöljyjä. Öljyt auttavat poistamaaan kehosta kuona-aineita ja myrkkyjä ja vahvistavat ja uudistavat kehoa. Jos tiedät oman doshayyppisi, voidaan hoidossa käyttää tyyppisi mukaista öljyä. Muuten käytetään ns. ayurvedista yleisöljyä, joka sopii kaikille doshille.

Hinnat: 100€/50min, 125€/80min

Ayur Balance

Ayur Balance-hieronta on stressiä lievittävä ja rentouttava, mutta samalla syvällisesti lihasjännityksiä poistava koko kehon hierontahoito. Hoito on alunperin tehty sotureita varten vahvistamaan lihaksistoa ja auttamaan kehoa palautumaan. Hoito sopii henkilöille, jotka haluavat tehokasta lihaskäsittelyä. Hoidossa käsitellään lihaksia monipuolisilla otteilla muun muassa kyynärpäitä käyttäen.

Hinta 140€/100min

Ayurvedinen joogahieronta

Ayurvedinen joogahieronta on yhdistelmä öljyhierontaa ja tehokkaita joogavenytyksiä. Hoito lämmittää lihaksistoa, tehostaa verenkiertoa ja lymfakiertoa, sekä lisää kehon liikkuvuutta ja joustavuutta. Hoito tehdään lattialla futonpatjalla. Hoidossa hierotaan käsillä ja jaloilla.

Hinta 130€/90min

Intialainen jalkahieronta (Padabhyanga)

Ayurvedinen jalkarefleksologia perustuu perinteiseen intialaiseen jalkahierontatyöskentelyyn. Ayurvedisessä perinteessä onkin jalkahieronnalla hyvin erityinen asema.Hoito muodostuu erilaisista jalkaterän hankaus, sively ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa ja saadaan energia liikkeelle. Hoidossa käsitellään myös jalkaterän marmapisteitä. Marmapisteet ovat Pranan, elämänenergian energiakeskuksia.Ayurvedassa käytetään toisinaan hoidoissa avuksi metalleja. Padabhyangassa jalkaterää käsitellään Kasamaljalla, joka mm. rauhoittaa ja helpottaa myrkkyjen poistumista kehosta.

Hinta 90€/60min

Syväaaltohoito

Syväaaltohoito

Faskia on tukikudosten verkosto ilman alkua ja loppua ja yhdistää käytännössä kaiken kehossa – lihaksista luihin, sisäelimistä soluihin.

Yhteen tarttunut faskia vaikuttaa liikkuvuuteen, ja koska faskiassa on 6 kertaa enemmän hermosoluja kuin lihaksissa, voi faskian jumiutuminen johtaa muun muassa kipuihin lannerangassa. ”Sairaasta” faskiasta tulee nopeasti huono ketjureaktio. Tästä aiheutuu tulehduksia, heikentynyt nesteiden kierto kehossa, heikentynyt immuunipuolustus – ja kivut tekevät levosta ja palautumisesta haastavampaa.

Syväaaltohoito, eli Swedish Fascia Vibes on uusi faskian/tukikudoksenhoitomuoto, joka lisää liikkuvuutta ja rentoutumista tehokkaasti ja miellyttävästi, vähentää kipuja ja jännitteitä, sekä parantaa verenkiertoa ja nesteiden virtausta.

Suurin osa pitää hoitoa miellyttävänä ja hellävaraisena, mutta samalla myös nopeana ja tehokkaana, ja tulokset näkyvät nopeasti.

Voit varata syväaaltohoidon omana hoitonaan, jolloin hoito voidaan tehdä myös vaatteiden päältä. Hinta: 55€/30min

Syväaaltohoidon saat halutessasi myös hieronnan tukihoitona valitsemalla Katin kauneuskulman spahieronnan 50 min tai 80 min