Ajanvaraukset

Ks. puhelinnumeroni ja s-postiosoitteeni sivun ylälaidasta

Eläinrefleksologia/-hieronta

Hinta: 60 €

Teen koirille vyöhyketerapia-ja hierontahoitoja. Hoidon aikana teen koiralle perushieronnan hoitaen samalla syvällisemmin vyöhykejärjestelmien kautta.

Hoidon tukena käytän fysikaalista verisuoniterapialaitetta Bemeriä, tarvittaessa hoitavaa laseria ja syväaaltohoitoa.

Hieronnan vaikutuksista

Hieronta vaikuttaa verenkiertoon ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Hierontaa voidaan käyttää rentouttamaan lihaskudosta tai esimerkiksi palauttamaan ja nopeuttamaan lihaksiston toipumista rasituksen jälkeen. Hieronta laukaisee lihaskipuja ja parantaa suorituskykyä. Hieronnalla on yhteys mielihyvän tuottamiseen. Se rauhoittaa stressitilanteissa ja tasapainottaa mieltä. Hieronnasta hyötyvät kaikki koirat. Erityisen tärkeää se on kovassa rasituksessa oleville koirille, kuten työ- ja kilpakoirille. Hieronta on tärkeää myös esim. tapaturmien jälkihoitona.

Monet koirat kiskovat taluttimessa. Jatkuva vetäminen aiheuttaa kroonisen jännitystilan kaulan ja lapojen alueelle. Etuosan jännitykset vaikuttavat koiran liikkeisiin ja voivat aiheuttaa ontumista ja jatkuvan särkytilan. Jokainen, jolla on ollut niska-hartiaseudun jännityksiä, tietää miten kurja olo tulee jatkuvasta särystä. Koiralla tämä voi purkautua myös käytöshäiriöinä.

Vyöhyketerapia on tehokas hoitomuoto moniin vaivoihin. Eläinrefleksologialla on saavutettu hyviä tuloksia esimerkiksi hormonihäiriöiden (kuten kiimakierron häiriöiden), aineenvaihdunnan häiriöiden, immuunipuolustuksen häiriöiden ja lihasperäisten ongelmien hoidossa. Heijasteiden kautta tasapainoitetaan koko kehoa ja stimuloidaan sitä toimimaan paremmin.

Mitä on faskia?

Faskia on tukikudosten verkosto ilman alkua ja loppua ja yhdistää käytännössä kaiken kehossa – lihaksista luihin, sisäelimistä soluihin.

Yhteen tarttunut faskia vaikuttaa liikkuvuuteen, ja koska faskiassa on 6 kertaa enemmän hermosoluja kuin lihaksissa, voi faskian jumiutuminen johtaa muun muassa kipuihin lannerangassa. ”Sairaasta” faskiasta tulee nopeasti huono ketjureaktio. Tästä aiheutuu tulehduksia, heikentynyt nesteiden kierto kehossa, heikentynyt immuunipuolustus – ja kivut tekevät levosta ja palautumisesta haastavampaa.

Syväaaltohoito, eli Swedish Fascia Vibes on uusi faskian/tukikudoksenhoitomuoto, joka lisää liikkuvuutta ja rentoutumista tehokkaasti ja miellyttävästi, vähentää kipuja ja jännitteitä, sekä parantaa verenkiertoa ja nesteiden virtausta.

Syväaaltohoito sopii hyvin myös eläimille. Se sopii erityisesti kipualuiden hoitoon.

Koirapotilaan hoidon kulku

Aloitan varsinaisen hoidon omistajan haastattelulla. Hoitoon on hyvä ottaa mukaan koiran sairaskertomus ja rokotustodistus. Tutkin koiran vyöhykealueita ja hoidan vaivaan liittyviä heijasteita. Hoidon aikana teen myös koiralle perushieronnan ja nivelkäsittelyn. Hoitokerta kestää noin tunnin. Eläimillä hoitokertojen määrä on yleensä kahdesta kolmeen. Pitkäaikaisissa vaivoissa tarvitaan useampia hoitoja. Tarvittaessa hoitoa voidaan tehostaa homeopaattisilla aineilla ja kukkaterapialla.

Erityisesti koirien ongelmat johtuvat usein myös väärästä ruokinnasta. Esimerkiksi amerikkalaiset kuivamuonat sisältävät usein suuria määriä hormoniylijäämiä ja vaikuttavat häiritsevästi koiran hormonitoimintaan. Jos vaivan perussyytä ei korjata, ei vyöhykehoidollakaan voida saada tuloksia. Käyn omistajan kanssa läpi koiran ruokinnan ja annan vinkkejä sen parantamiseen. Vyöhykehoitoa voidaan hyvin käyttää rinnan perinteisen koululääkintähoidon kanssa.

Hoidon aikana aineenvaihdunta vilkastuu. Siksi koiraa usein pissattaa hoidon jälkeen normaalia enemmän. Hoidon jälkeen koira on tyypillisesti väsynyt, joten sen olisi hyvä antaa levätä rauhassa.